maandag 2 juni 2014

Rit 2: Lucca - Certaldo

In tegenstelling tot gisteren begint de dag zonovergoten. Het is warm in Lucca, heel warm zelfs. Willy moet even langs bij z’n zoon in Pistoia en dus rijden we onvoorzien eerst die kant uit. Omdat de snelweg in de omgekeerde richting - kustwaarts - erg druk is, besluiten we niet voor die terugweg te opteren maar eerst Zuidwaarts naar Empoli te cruisen om van daaruit vervolgens Westwaarts tot de kust in Livorno door te steken.
En dat was absoluut de juiste keuze want het traject tussen Pistoia en Empoli is niet enkel mooi om zien maar bovendien heerlijk om rijden.
Tussen Pistoia en Empoli

Na een koffietje en sloten water in Empoli maken we de Westwaartse doorsteek naar Livorno van waaruit we Zuidwaarts de kustlijn volgen tot Cecina. Het is er druk. De kustweg zit vol met zonnekloppers op zondag en de Vespas groeien hier precies aan de bomen ;-)
Tussen Livorno en Cecina
De kustlijn is mooi en het zacht zeebriesje biedt welgekomen verkoeling op deze warme dag, maar we zijn toch een tikkeltje opgelucht als we eens in Cecina weer landinwaarts mogen. Hier is het heel wat rustiger en vooral mooi. Door de Val de Cecina, op weg naar Volterra, herken je meteen het Toscane zoals van de mooie plaatjes: een lappendeken van pastelkleuren dat het glooiende landschap toedekt. Deze omgeving straalt rust uit en dat geldt ook voor de wegen er doorheen: de bochten zijn lang, de hellingen zacht; al wiegend  glijden we naar Volterra ...

Onderweg naar Volterra
Onderweg naar Volterra
Black Kawa in Toscane
Onderweg naar Volterra

In het gezellige historische stadje Volterra nemen schutters uit de verschillende wijken het tegen mekaar op in een folkloristische wedstrijd kruisboogschieten. Het levert een boeiend en kleurrijk spektakel in en om het oude kasteel in het hart van de stad. We blijven langer dan voorzien en genieten onder een stralende zon van het historische kijkstuk.

Spektakelstuk in Volterra


Spektakelstuk in VolterraSpektakelstuk in Volterra
En ondertussen volharden sommigen in de boosheid ...

Keeping Up Bad Habits ;-)Na Volterra trekken we verder via Poggibonsi naar Certaldo doen waar we de nacht doorbrengen in Casa Gori. Op aanraden van onze gastheer belanden we voor ons diner in restaurant Sagra de Pechi in Certaldo. Een unieke en hallucinatie belevenis waarvan we nog een ganse avond nagenieten. Als je ooit deze streek aandoet en je bent op zoek naar een visrestaurant: zoek je romantiek of gezelligheid in een intiem kader, stay away;  wil je overheerlijk eten aan een knotsgekke prijs-kwaliteit-verhouding, nothing can beat this place.

Enkele sfeerbeelden

Tussen Pistoia en Empoli

Tussen Pistoia en Empoli

Empoli


Langs de kust tussen Livorno en Cecina

Italia loves vespa 
Onderweg naar Volterra


Onderweg naar Volterra

Black Kawa in Toscane

Onderweg naar Volterra

Onderweg naar Volterra
Spektakelstuk in Volterra

Spektakelstuk in Volterra

1 opmerking:

  1. Man man man! Prachtige beelden en commentaren alweer! Toch wel een beetje jaloers dat wij hier enkel van het formatieberaad mogen genieten... Hier in Herk trouwens ook veel Vespa-rijders op de baan. Vorige zondag bijna in de gracht gereden door een mannelijk (?) exemplaar dat in amazone-zit (2 benen aan de linkerkant) onze gemeente onveilig maakt!

    Bart Che Lorejas (vanuit Donk)

    BeantwoordenVerwijderen