dinsdag 3 juni 2014

Rit 3: Certaldo - Monte Antico (02.06.2014)

Met de zon in vol ornaat vertrekken we klokslag 9 u. ’s ochtends in Certaldo. We rijden even Noordwaarts en maken een boog tot bij het begin van de Chianti-route. Deze route volgen we helemaal tot in Siena. Daarna rijden we verder Zuidwaarts tot Roccastrada om vervolgens in Monte Antico te eindigen.

Op weg naar de heerlijke Chianti-route

De Chianti-route is een absolute aanrader als je Toscane aandoet. Over perfecte wegen draaiend en slingerend tussen de schijnbaar oneindige wijnranken, olijfbomen en cipressen. Hier en daar een extra toets of kleurtint in het landschap, dan weer even door dichte bossen of over de glooiende heuvels heen... Kortom, een feest; zowel voor het oog op zoek naar prachtige natuurbeelden als voor de kick van het heerlijk motorijden.

De heerlijke Chianti-route
We belanden uiteindelijk in Sienna waar we op de Plaza del Campo verpozen bij een "Coffee americano" en liters water. Het is druk in Sienna,  net als onderweg op de Chianti-route; Nationale feestdag vandaag in Italië en fantastisch zomerweer, wat wil je ... De Plaza del Campo is indrukwekkend en eens hier ooit geweest, blijft deze plek je bij; de "photographes and memories" dansen voorbij ...

@ The Plaza del Campo in Sienna
Niet minder mooi en heerlijk rijden is het even later verder Zuidwaarts naar Roccastrada. We houden even halt bij het Abbazia de Galganano en schieten dan slingerend door de bossen naar Roccastrada. Het dichte mooie bos biedt heerlijke verkoeling;  het is erg warm vandaag in Toscane, zomers heet zelfs ...

Abbazia de Galganano

Met een laatste ’aqua’-stop in Roccastrada leek een fantastische dag en een absolute klassieker onder de motorroutes erop te zitten. Tenminste dat dachten we, maar de verrassing zat in de staart... De weg naar het ontiegelijk piepkleine Monte Antico loopt vele kilometers over een heel nauw, grillig kronkelend bospad. De beloning is navenant: het Agriturismo Piatana is nauwelijks vindbaar (de gps vond het niet, wij uiteindelijk wel) maar in alle mogelijke opzichten een waar paradijs... De stijlvolle kamers, het comfort, de faciliteiten, de omgeving, de beklijvende panorama's (vanop het terras; van in je bed;...), de culinaire verwennerij, de uitzonderlijke wijnen, de gezelligheid, het vriendelijke en sympathieke onthaal... Top Top Top !!!

Agriturismo Piatana: uitzicht vanuit bed ...

Enkele sfeerbeelden:


Chianti-route

Wat doe je met een schilderachtig landschap?  Het schilderen natuurlijk. ...

Chianti-route

Ze hebben hier blijkbaar meer dan Chiantiwijn

Keeping Up Bad Habits ...

Wijndruiven en olijven in Chianti

Wijndruiven en olijven in Chianti

Wijndruiven en olijven in Chianti

Ontsnapt paard uit Chianti Sculpturen Park :-)

Two "horses" in Chianti ;-)

... mijn slechte gewoonten werken aanstekelijk ;-)Keeping Up Bad Habits part 2

In Roccastrada

Abbazia

Agriturismo Piatana


Agriturismo Piatana

Agriturismo Piatana

Agriturismo Piatana

Agriturismo Piatana: swimming pool with a view

Agriturismo Piatana

Agriturismo Piatana

Agriturismo Piatana
Agriturismo Piatana

Agriturismo Piatana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten