donderdag 2 juni 2016

oostwaarts langs de golf van biskaje
nog niet helemaal bekomen van de beklijvende schoonheid van de voorbije dagen verlaten we picos de europa. onze uitvalsbasis in lago, de onvolprezen b&b el conventu de asturicon, vormde het meest westelijke punt van ons traject. vandaag reizen we langsheen de kust weer oostwaarts. met de glof van biskaje aan onze linkerzij wijzen alle neuzen richting bilbao. eindbestemming is het piepkleine bakio, tegen de kust net boven bilbao en met zicht op het nabije san juan de gatzelugatxe.
nabij llanes wijst de zumo (gps) ons een eerste keer de velden in: we horen en ruiken de zee maar raken ze niet. dat lukt even verderop gelukkig wel. het serene samenspel van krijtwitte stranden, blauwgroene oceaan en de immer rotsige oeverwand levert een aaneenschakeling van prachtige panorama's. die schoonheid schept rust, versterkt en uitgediept door de stilte en de leegte; vrijwel overal liggen de stranden er nagenoeg verlaten bij, de vroegzomerzon ten spijt.
we rijden langs en dwars doorheen vele kleine kustdorpjes. vooral comillas oogt bijzonder charmant en gezellig; ik heb nog steeds een tikkeltje spijt dat we er geen halt hielden. in bilbao gaan we op zoek naar nieuw rubber voor de kawa (achterband). maar dat blijkt geen sinecure en al evenmin een succes. we besluiten na wat getelefoneer met garages en verdelers vanop een zonovergoten terras, het er morgenvroeg opnieuw op te wagen. via een passage langs het imponerende eiland-klooster san juan de gatzelugatxe bereiken we onze eindbestemming bakio.

enkele sfeerbeelden


 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten