vrijdag 18 oktober 2019

Andalucia again...

Driewerf helaas voor alle Portugezen maar alle charmes van hun land ten spijt kan het de vergelijking met Andalusië niet doorstaan. De eeuwige olijfboomvelden, het dorre landschap met de grillige rotsformaties, bergwegen kronkelend in oneindige bochten, uitdeinende Meren en her en der wat witte dorpjes eroverheen geplakt. Eens je hier gepasseerd bent, kom je er gegarandeerd terug. En al doe je dan deels dezelfde streken en wegen aan, de betovering blijft.

Onze eerste dag in Alora leverde trips naar wel gekozen plekken met een Lorejassen-verleden. Twee jaar geleden passeerden we langs het rotslandschap El Torcal, net onder Antequera. Toen ontbrak het ons aan tijd en ruimte voor een uitgebreid bezoek, tijdens onze doorsteek van Guadix aan de Sierra Nevada naar El Gastor in de Sierra de Grazelema. Vandaag maken we dat gemis goed door tot diep het rotslandschap El Torcal in te trekken. Ook het Meer van Almogia en de Romeinse brug Puenta Romana Las Palomas passeren de revue.

Anderen toeren uit nostalgie langsheen de unieke wandelweg Caminito del Rey en eindigen even verderop in Ardales met een stevige Mediterraanse schotel of ... een paar pantoffels.

Waar je je hier ook waagt of draait, het landschap verveelt nooit en is immer inspirerend en ontwapenend mooi. We kijken al uit naar wat morgen brengt.
Antequera
Uitkijk op weg naar El Torcal


Kawa @ El Torcal
El Torcal


Puenta Romana de Las Palomas
Lorejas @ El Torcal
Embalce de Guadalhorce

Caminito del Rey

verkeersdrukte in Andalusië
Embalce de Guadalhorce

Ai Ai Ai ....

drie Lorejassen 's morgens

een Lorejas 's middags

witte dorpjes typeren Andalusië

Het Meer nabij Almogia

Lekker weertje

Puenta Romana de Las Palomas

Puenta Romana de Las Palomas
dirt road in het dorre landschap

Puenta Romana de Las Palomas
Kawa @ El Torcal
 

El Torcal
El Torcal


Kawa @ El Torcal

Kawa & BMW @ El Torcal


1 opmerking: