zondag 13 oktober 2019

Van Spanje naar Portugal

Wat een bewogen dag, de grensoversteek van Spanje naar Portugal.

Na de allersympathiekste Lorejas die met pijn in al onzer harten thuis is achtergebleven, was het nu de beurt aan de volgende Lorejas om worstelend met een beukende bronchitis een helletocht door het medische doolhof in Portugal te maken. De zon is hier gratis en genereus, het Leven goedkoop, de dorpjes pittoresk, de stranden betoverend maar de medische zorgen hoogst zorgelijk ... En zo merk je telkens weer, waar je ook bent of vertoeft, dat elke kleur in het Leven altijd een schaduwzijde heeft, elke medaille zijn keerzijde, elk voordeel zijn nadeel, ... Gelukkig restte er voor onze onfortuinlijke Lorejas na ettelijke uren wachtzalen vol frustratie ook nog een glimp betoverende strandcharme, vintage Algarve. Uiteindelijk bleek niet de Portugese gezondheidszorg maar de medicinale bereidingen der Lorejassen hallucinant heilzaam voor lichaam, geest en ziel ;-)

De overige Lorejassen dribbelden verkeerschaos en -opstoppingen met gastronomische en andere dorstige intermezzo's @ inspirerende gelegenheden als Cantinho Dos Cacadores. Varkenswaggentjes (sappig), feestelijke rode wijn (sappiger) en een parade van kortgerokt wild vrouwenvlees (nog veel sappiger) waren hun deel; elk onderdeel met de gepaste vreugde onthaald.

Benieuwd wat morgen brengen zal, wetende dat er sommige Lorejassen touren met een gps waarop geen kaart van Portugal te bespeuren valt ...




 






 


 

 




 


 



 

 


 


 







1 opmerking:

  1. Hallo De mannen,
    Het ziet er mooi uit daar in Portugal !!!!
    Ik zie er maar altijd ene eten en da is Herman..
    Amuseer jullie nog en hou het gezellig....

    Groeten
    Papo
    (mooie fotos en teksten)

    BeantwoordenVerwijderen