woensdag 16 oktober 2019

Mooie tochten door de Algarve

Na een regenrijke maandag in het teken van schuilen, slapen, socialiseren (met de Belgische buurman Lodewijk aka Luis) en het rippen van verse mandarijntjes (die uiteindelijk in de buidel van Luis belandden), trekken we er deze zonnige dinsdag in dubbel-duovoud op uit.
Twee Lorejassen trekken landinwaarts richting het Stuwmeer Albufeira de Barragem de Santa Clara voor een lokale rit die hen verder leidt langs nabij gelegen dorpen, eindigend in thuishaven Odemira waar enige kunst- en gastronomische prospectie wordt verricht.
Het andere olijke duo rijdt Zuidwaarts door de bossen van de Noordelijke Algarve richting Monchique waar de heerlijke Serra de Monchique helemaal verreden wordt. Over het glinsterend asfalt slingert de weg helemaal naar boven, tot op de top van de Serra de Monchique vanwaar zich een adembenemend zicht ontvouwt op de Zuid- en Westkust van Portugal. Het geeft ons meteen een glimp op de route en de kusten die beneden op ons wachten. De Zuidkusten van Portugal kennen even later geen geheimen meer voor de Lorejassen: na het Oostelijk gedeelte ervan verkend te hebben bij de intrede in Portugal enkele dagen geleden, wordt nu de ganse kustlijn vanaf Portimao westwaarts tot Cabo de Sao Vicente aangedaan. Het levert evenveel mooie kiekjes als romantische stranden, die zich laten vertalen in ontelbare variaties van grillige rotsstructuren langs en voor de kustlijn. Cabo de Sao Vicente oogt en voelt even majestueus als haar historische betekenis rijk is. Dit meest Zuidwestelijke punt van Europa was gedurende vele eeuwen voor alle inwoners van dit oude continent het Einde van de Wereld; en sinds Christoffel Columbus en Vasco da Gama er van wal staken de Poort naar de Nieuwe Wereld.
Morgen opent voor het andere Lorejassen-duo de Poort naar Spanje daar zij aanstalten maken Portugal een dag vroeger dan voorzien te verlaten, om zo over kleine wegen door rijke streken in een dubbele episode de oversteek naar het Spaanse Alora te maken.
Wordt vervolgd.

zeldzame selfie aan de Portugese Zuidkust
Kawa @ Serra Monchique

Kawa @ the top of the Serra Monchique
Berragem de Santa Ana
Topfotograaf aan het werk

Een van de zovele Praia's van de Algarve


Bikers @ the praia's
Relaxen aan het onderste puntje van Europa


 

Cabo de Sao Vicente

Cabo de Sao Vicente

Cabo de Sao Vicente
Epische foto @ Cabo de Sao Vicente

Westkust Algarve @ Odeceixe

Kawa @ Odeceixe


Western tonel Beach 
 

Teamin' up with new friends
Natuurpracht @ Odemira 



 


Wildstar @ Embalse

Wildstar en wildeman @ Embalse

Hier deed een Lorejas bijna een schijtschijnbeweging...


The Horse on the Ride ...

 



filosofische Lorejas-boodschap

Belgische buur @ Odemira



Geen opmerkingen:

Een reactie posten