vrijdag 11 oktober 2019

The arrival of the bikes

Dag 2 start met een stevig ontbijt op een terrasje van de Plaza de la Merced. Van daar is het linea recta met de taxi naar de parking van de Makro nabij de luchthaven van Malaga. Het is op die locatie dat Rob van monomove.nl zijn vrachtwagen met onze (en vele andere) motoren lost.
Iets na elven hebben we afgesproken maar enthousiast (lees: ongeduldig) als we zijn staan we ruim een half uur vroeger op de afspraak. Onze motoren zijn al van de truck geraakt maar vergen her en der nog wat montage van voor het transport gedemonteerde onderdelen (topkoffers, schermen etc.). Ergens net na elven blaast een brullend kwartet de aftocht, op naar een doorsteek naar de Spaans-Portugese grens.

We kiezen voor de Nationale Wegen (N-routes), aanvankelijk Noordwaarts tot Sevilla en van daaruit Westwaarts naar San Juan del Puerto, op een steenworp van Portugal. De route door het Westelijk gedeelte van Andalucia is ontdaan van het betere bochtenwerk maar zelfs de strakke doorsteek langs tientallen duizenden olijfbomen is best charmant, zeker met de Zuiderse zon achterop. Halverwege de namiddag zijn we op onze bestemming. Een douche, wat mediterraans gastronomisch geweld en de nodige rust, vooraleer we morgen Portugal binnenrijden. Oh ja, en misschien ook wel een Carlos (en niet enkel de Carlos II van bij de apotheek, wel te verstaan ;-) ).

 



 

 




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten