zondag 13 oktober 2019

Um domingo quieto

Gezapig kabbelt en kruipt deze nazomerse Portugese zondag ongemerkt naar het middaguur vooraleer de lorejassen tot een plan en aanstalten tot vertrek kunnen bewogen worden. Voor een hunner kompanen wenkt het bed en blijven de luiken onherroepelijk dicht, de lokroep van de immer verleidelijke Portugese zon ten spijt.
Het trio resterende Lorejassen vertrekt onder luid gebrul voor een rit die in afgelegde afstand omgekeerd evenredig zal blijken met de geproduceerde decibels. Freewheelend wiegen ze richting Westkust waar geheel in overeenstemming met het aangehouden tempo halt wordt geblazen voor... taart en koffie.

Taart en koffie? Zoeken de Lorejassen toenadering tot de Okra-motards?!?

Slingerend langs een plaatselijk riviertje houden ze halt aan de betoverende Praia de Tonel. Vanop de klif worden de obligate kiekjes geschoten. Daarna volgt voor het weerkeren naar "Ons Huisje" in Odemira nog een passage langs de Vuurtoren.

Eens 'Thuis' maken de Lorejassen korte metten met de typische mediterraanse Portugese gastronomie door onvervalste friet steak met champignonroomsaus ter tafel te toveren. Van zodra het relaas van de dag uitdooft moet de Vuurtoren plaats ruimen voor Vuurwater. Het licht in het zwembad brandt maar alle Lorejassen zitten een verdiep hoger op het bbq-terras geplakt, terwijl de volle maan genoegzaam toekijkt en binnen in de keuken de vaatwasser verdacht schuimt ...



 




 



 





 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten