zondag 11 augustus 2013

10 augustus: Torrevieja - Zaragoza

Zaterdagmorgen komt een einde aan de Torrevieja-periode van deze vakantie. We vertrekken vandaag Noordoost-waarts en doorkruisen een heel groot deel van Spanje; eindbestemming is het 550 km verderop gelegen Zaragoza, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën.

voor het vertrek ...
Afscheid loopt op lomen benen ... We zijn dan wel vroeg uit de veren maar na het klaarmaken van de moto's wordt er bij en na het ontbijt wat getreuzeld en getalmd; na elke laatste knuffel volgt nog wel een allerlaatste en het is net na tienen als we vertrekken voor een lange tocht over vrijwel exclusief A-wegen.
voor het vertrek
We rijden aanvankelijk Noordwaarts via Alicante en Almansa naar Valencia. Het is net 13 u als we Valencia bereiken. Geen tijd voor sightseeing echter: vanuit Valencia rijden we landinwaarts richting Teruel. Tegen 15 u. arriveren we in Teruel, enkele tientallen kilometers Oostwaarts van het lieflijke Albarracin waar we net een week geleden verbleven. Het is er 35 graden, we hebben 400 km achter de kiezen en houden even halt voor een klein hapje, een slok water en wat tijd om de benen te strekken en de rug te rechten.

Op weg van Valencia naar Teruel merk je bij het het binnenrijden van de provincie Aragon dat je de Noordelijke Pyreneeën nadert. De natuur wordt grilliger, robuuster, de wegen leggen gaandeweg hun kaarsrecht keurslijf af en je merkt aan het suizen van je oren dat je snel hoogte wint. In de verte zie je een panorama van bergketens in een rijke schakering van warmte tinten. Dit wordt ons decor voor de volgende zeven dagen. En dat belooft!

Minder dan een uur na onze stop in Teruel zitten we alweer op de moto voor de laatste rechte lijn Noordwaarts naar Zaragoza. Voor 18 u. bereiken we ons Hotel Sauce, pal in het oude stadscentrum. We treffen er ook El Viejo die daags voor ons is afgereisd en de trip van Torrevieja naar Zaragoza over twee dagen heeft gespreid.

El Pilar

In de schaduw van de basiliek van El Pilar drinken we een stevige pint om te bekomen van de verre, hete trip. Nadat we ons opgefrist hebben, duiken we de pal aan ons hotel gelegen vermaarde Wijk El Tubo in - dé tapas-wijk bij uitstek. En die reputatie heeft El Tubo niet gestolen: je treft hier in de vele smalle steegjes de ene tapas-bar na de andere. Het is de bedoeling dat je er wat kuiert en slentert en in de ene tapas-bar het ene beloftevolle gerechtje proeft, om je vervolgens op een van de volgende terrasje te laten verleiden door een ander pannetje of aanlokkelijk bordje. De sfeer is gezellig, de mensen vriendelijk, het weer heerlijk en de tapas evenzeer; dit is Spanje op z'n best.

El Tubo


El Tubo

El TuboEnkele sfeerfoto's:


El Pilar

El Pilar


La Seo
Geen opmerkingen:

Een reactie posten