donderdag 15 augustus 2013

15 augustus: door de Catalaanse Pyreneeën naar de tuin van Gaudi

We rijden vandaag vanuit het kleine Aramunt (50 inwoners) Oostwaarts door de Catalaanse Pyreneeën tot in het stadje Ripoll. Enkele tientallen kilometers voor onze eindbestemming maken we een Noordelijke lus via La Pobla de Lillet en Castellar N' Hug naar les Jardins Artigas; de tuin van Gaudi.

De rit is een 230 kilometer lang lint van aan mekaar geschakelde bochten. Lange snelle overzichtelijke bochten, haarspeldbochten, blinde bochten, steile bochten, scherpe bochten, smalle bochten ... Van elk soort zijn er vele en vele tientallen. Het wegdek is steevast quasi perfect. Catalonia is duidelijk een meer welvarende regio dan het robuuste Aragon. Geen wonder dat nooit voorheen zoveel motorrijders onze weg kruisten; vooral de snelle jongens kunnen zich naar hartelust uitleven.

Ook de Catalaanse Pyreneeën zijn wondermooi
De natuur is hier evenzeer onverminderd prachtig. Het weer is milder vandaag: het is warm maar niet meer zo heet (rond 30 gr.) en voormiddag betrekt het even - we stoppen zelfs om onze jassen aan te trekken ;-)

Ook de Catalaanse Pyreneeën zijn wondermooi
Ter hoogte van Isona moeten we links naar de Coll de Nargo maar omdat net voordien de Zumo 660 uitvalt (alwéér (!)) missen we die afslag en rijden we een eind Zuidwaarts van ons uitgestippeld parcours weg. We besluiten niet op onze stappen terug te keren en de weg te vervolgen richting Solsona en van daaruit Noordwaarts weer naar San Llorenc de Morunys. Op zich zeker geen straf want de weg is heerlijk om rijden en de natuur wondermooi. Al blijft het spijtig dat we zo een stuk van de zo zorgvuldig uitgestippelde route met de cols Faidella, Boixols en Nargo missen. Die houden we voor een volgende keer want ook de Catalaanse Pyreneeën verdienen op z'n minst een terugkeer ;-)

Ook de Catalaanse Pyreneeën zijn wondermooi
Ook de Catalaanse Pyreneeën zijn wondermooi

Door de bossen naar de tuin van Gaudi
Bij San Llorenc de Morunys zitten we weer op het uitgestippelde parcours en de weg naar Berga is adembenemend mooi. Even verderop slaan we via een klein weggetje Noordwaarts de bossen in richting La Pobla de Lillet. Je mag hier maar 40 km/u snel en enkele ruiters proberen ons terug te sturen. Wanner we hen vragen ons in het Engels duidelijk te maken wat het probleem is, laten ze ons passeren. Via La Pobla de Lillet bereiken we even later Jardins Artigas, de tuin van Gaudi.

De tuin is gelegen langs het Aslant Cement Museum, een vroegere cementfabriek. Een cementtreintje brengt je van in het centrum tot aan de ingang van de tuin maar wij opteren voor een wandeling. We bezoeken de tuin met de prachtige beelden, bruggetjes en torentjes.

Jardins Artigas - de tuin van Gaudi in de Spaanse Pyreneeën
Jardins Artigas - de tuin van Gaudi in de Spaanse Pyreneeën
Jardins Artigas - de tuin van Gaudi in de Spaanse Pyreneeën

Na de Jardins Artigas drinken we wat in La Pobla de Lillet en vervolgens dalen we de Coll de Merolla af richting Ripoll waar we verblijven in Hotel Ripolles.

Jardins Artigas - de tuin van Gaudi in de Spaanse Pyreneeën

Enkele sfeerfoto's:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten