zondag 18 augustus 2013

17-18 augustus: de trein op in Narbonne, richting Dusseldorf en zo naar huis

Vanuit het Domaine des Coussieres rijden we voormiddag naar Narbonne. Daar stallen we de moto's op de autoslaaptrein. Die vertrekt om 16 u. in Narbonne en arriveert zondagmorgen om 10.26 u. in Dusseldorf.

De weg naar Narbonne is slechts 80 km. Het heeft 's nachts voor het eerst in vier maanden geregend in deze streek. Het is grijs en fris 's morgens als we naar Narbonne vertrekken. Het weer voelt bijna Belgisch aan en het gevoel dat deze prachtreis een einde neemt, bekruipt ons kilometer per kilometer. De bergrotsen die bij momenten dreigend over de weg hangen proberen ons nog in vakantie-modus te houden maar het is vergeven moeite: de wachtende trein Noordwaarts en de dreigende grijze wolken zorgen voor een rauwe ruk naar de realiteit.

The Crazy Horse on The Train
Eens in Narbonne worden de bikes vastgegespt op de trein en nemen wij onze intrek in een nauwelijks 2 m2 grote cabine. Het is hier behelpen: we zitten opeengehoopt als sardienen in een piepklein doosje en de nacht is er een zonder (al teveel) slaap. Stijf, stram, moe en met een zere rug kruipen we 's morgens uit onze cabine. "Dit nooit meer" luidt het devies. Gelukkig raken de bikes relatief snel en probleemloos van de trein en kunnen we om even na elven richting huiswaarts. Na een laatste tankbeurt, dit keer op Duitse bodem, rijden we in een streep naar huis. De weg levert geen mooie beelden, loopt saai rechtdoor, het is grijs en koud en het regent tot stortregent bij momenten. Groter kan het contrast met de voorbije week niet zijn ...

Iets voor 13 u. arriveren we thuis. Back Home, na vier weken - het eind van een onvergetelijke reis ...
1 opmerking:

  1. Blij en toch ook een beetje opgelucht dat alle Lorejassen uiteindelijk toch zonder kleerscheuren of noemenswaardige schade aan mens of machine het Avontuur tot een goed einde hebben gebracht, ondanks de blakende zon en de talrijke gaten en scheuren in het wegdek en vooral de talloze soms km-lange grindstroken onderweg.
    Nu toch voldoende tijd nemen om alles even te laten bezinken en tot binnenkort! Lorejas Bart "Che"'

    BeantwoordenVerwijderen