dinsdag 13 augustus 2013

13 Augustus: Van het hoge Anso naar het feestelijke Alquezar

De rode rivier in de vallei van Hecho

Na het vegetarisch ontbijt bij Posada Magoria verlaten we het sympathieke bergdorpje Anso. We kiezen dit keer niet voor de Zuidelijke vallei van Anso langs het Foz de Binies maar rijden Oostelijk naar het nabij gelegen bergdorp Hecho. Van daaruit rijden we door de vallei Zuidwaarts langs een rivier met rood water. We vermoeden dat het onweer van vannacht het rode krijt van de rotsen heeft gedaverd dat nu door de rivier doorheen de vallei wordt meegesleurd.
Door het Natuurgebied Ordesa
Vervolgens rijden we Oostwaarts langs Jaca, Biescas en Broto, hoofdzakelijk over de heerlijke slingerweg N260 die ons ook tijdens onze eerste rit in Spanje vele kilometers rijplezier heeft bezorgd. Na Broto slaan we een klein, smal weggetje in door het geklasseerde en international beschermde Natuurgebied Ordesa. Vanuit het Natuurgebied bereiken we zo de kloof van Anisclo, door kenners van de Spaanse Pyreneeën alom gelouterd als een van de allermooiste plekjes.
Door het Natuurgebied Ordesa
Door het Natuurgebied Ordesa

Door het Natuurgebied Ordesa
Dat is ook bij de Spanjaarden bekend, zo blijkt: we komen heelwat toeristen tegen als we over het smalle weggetje langsheen de kloof rijden en het wegdek is erbarmelijk. Gelukkig is de omgeving er wondermooi. De kloof van Anisclo is een fantastische kloof om te kijken, niet om te rijden.

Panoramakijk over de kloof van Anisclo
de kloof van Anisclo

de kloof van Anisclo

Het gezellige Ainsa
Bij het eindpunt is Escalona rijden we weer Zuidwaarts en houden halt in Ainsa. In dit mooie stadje eten we op het oergezellige Marktplein. Had het onweer voor verkoeling gezorgd en vertrokken we vanmorgen met 21 graden dan heeft de zon inmiddels weer ruim 30 graden op de teller. Het is heet in Anso en na het voortreffelijke lunchke ruilen we de beschermende motokledij voor de onverantwoorde maar comfortable en inmiddels zo vertrouwde zomeroutfit.
Zo trekken we verder Zuidwaarts door de vallei, langs de Rio Vero naar Adahuesca, enkele kilometers onder een van de mooiste dorpjes van Spanje: Alquezar. Hier vindt jaarlijks tussen 10 en 14 augustus een straattheaterfeest plaats. Na het avondeten in Casa Labata in Adhuesca trekken we op de moto naar Alquezar, de feestnacht in …


Op weg naar Adahuesca
Op weg naar Adahuesca
Op weg naar Adahuesca

Op weg naar Adahuesca
Alquezar by night
's Avonds rijden we een korte donkere rit over en weer naar Alquezar. Het gereputeerde straattheaterfeest is echter een mager beestje. Prachtig stadje, daar niet van. Maar van feesten kunnen ze in Alquezar nog veel van ons leren ;-)  We drinken een Estrella-pilsje op een van de vele druk bevolkte terrasje en keren terug naar ons Casa Labata in Adhuesca waar we genieten van een van onze ontdekkingen in Spanje: Carlos I, II & III - schitterende cognac; lekker, goedkoop en ze zijn er overvloedig gul mee, hier in Spanje ;-)Sfeerfoto's:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten