zaterdag 27 juli 2013

26 juli: Into The Canyons

Gorges de Cianis

Vanuit Rimplas rijden we verder Zuidwaarts richting Cote d’Azur. Ter hoogte van de voet van de Gorges de Cianis draaien we deze indrukwekkende canyon in. De Cianis heeft zich hier doorheen de voorbije eeuwen een weg gebaand en een kloof (canyon) getrokken door de rode rotsen. Het levert een indrukwekkend schouwspel op van grillige rotswanden met her en der kleine watervallen en een immer kabbelend riviertje in het diepe dal. De weg volgt naadloos de slingerende loop van de Cianis en dat maakt van de canyon een heus motorrijdersparadijs; bocht na bocht glijden we tussen de rode rotsen dat het een lieve lust is.

Gorges de Cianis

Bij het uiteinde van de canyon komen we aan in Beuil waar we halt houden om wat te eten in een lokale pizzeria. Van daaruit rijden we verder naar Guillaumes waar we weer Zuidwaarts de volgende canyon induiken: de Gorges de Daluis. Eenzelfde spektakel hier al kleurt de rotswand niet langer rood maar veeleer 50 tinten grijs ;-).  Het diepe dal levert meer klassieke groene taferelen.

Gorges de Daluis
Lac de Castellane
Aan het uiteinde van de Daluis gaat het verder Zuidwestwaarts richting Castellane waar we vele kilometers over prachtig kronkelende wegen langs het mooi Meer Lac de Catellane rijden. Vanuit Castellane is het maar een boogscheut meer tot La-Palud-sur-Verdon, onze eindbestemming voor vandaag. We kunnen het niet laten via een ommetje een stukje van de Gorges du Verdon te rijden; de grootste canyon van dit continent en een heus natuurwonder. De lekkerste brokken laten we evenwel voor morgen want we blijven hier twee nachten in het voortreffelijke Hotel La Provence. 
Enkele sfeerbeelden1 opmerking:

  1. Mooie foto's, lijkt wel het paradijs! Geniet ervan.
    Het ontbreken van een scheermachine wordt stilaan duidelijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen