zondag 28 juli 2013

27 juli: Gorges du Verdon


Vandaag was een ‘vrije dag’; we verblijven twee dagen in Hotel La Provence in La-Palud-sur-Verdon en iedereen was vrij er een snipperdag of (semi-)luie dag van te maken. Er was een kleine (23 km) en een grote (76 km) route uitgestippeld rond de Verdon, of een combinatie van beiden uiteraard. Uiteindelijk reden alle Lorejasse de gecombineerde routes. En of gelijk hadden…

Rustig op een gezapig tempo door de grootste canyon van Europa, een van de mooiste plekken op Aarde, onder een zonnetje dat de temperatuur tot boven de 35° liet oplopen. We permitteerden ons een outfit die perfect synchroon was met het luilekker ontspannen tempo dat we erop nahielden: zomerschoentjes, korte broek, bloesje zonder mouwen … en zo gezapig de wondermooie canyon rond. Tel daar het prachtige weer, de ontspannen sfeer en een halte om de haverklap bij om overlopend van bewondering te genieten van de onevenaarbare pracht van deze omgeving.







En zo zijn we een week ver en kijken we haast wezenloos terug op een tot dusver al fantastisch unieke ervaring: De Vogezen, de vallei van de Doubs, het middengebergte van de Jura, de Grand Colombier, de schitterende Alpen van de Savoie en de Hautes Alpes, onze ommetjes naar en van Italië, de schitterende canyons … En naast dat schitterend kader is er telkens het ultieme genot van het motorrijden over de prachtigste bochtenparadijzen met Neil Young, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Warren Zevon, JJ Cale & co als welgekomen gasten achterop, het perfecte lekker zonnige weertje, de warme vriendschap, de hilarische anecdotes … If There’s A Heaven Up There, It Must Be Made Of This Kind Of Stuff ;-)


Enkele sfeerbeelden








 

 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten